L’Almàssera més musical captiva el seu veïnat

Almàssera ha représ la programació cultural amb la cinquena edició del Cicle de Música. Cada divendres de setembre, hi ha hagut actuacions de gospel, flamenc o música clàssica, entre d’altres. Amb totes les mesures de seguretat, el públic ha omplit l’aforament de les sessions.

L’Almàssera més musical captiva el seu veïnat

REDACCIÓ – Jorge Pérez
FOTOGRAFIA – Ajuntament d’Almàssera

Almàssera ha représ la programació cultural amb la cinquena edició del Cicle de Música. Cada divendres de setembre, hi ha hagut actuacions de gospel, flamenc o música clàssica, entre d’altres. Amb totes les mesures de seguretat, el públic ha omplit l’aforament de les sessions.

Tornar al cinema, al teatre o als concerts de música després de mesos sense poder gaudir de la cultura en viu fa que molta gent estime, fins i tot més, aquests béns tan necessaris. D’una altra banda, els i les treballadores de la cultura han sigut un dels sectors més castigats econòmicament durant la pandèmia, aturada que continua en gran mesura i paralitza aquest motor productiu.

Aquestes són les principals raons que han fet que l’Ajuntament d’Almàssera haja impulsat al setembre la cinquena edició del seu Cicle de Música en viu: remarcar que la cultura és un bé necessari per a les persones i donar suport als artistes que la fan possible. Un cicle al qual el veïnat ha respost positivament, omplint l’aforament de totes les sessions i adaptant-se a les mesures de seguretat.

D’aquesta manera, cada divendres del mes el pati de l’Ajuntament o el Centre Cultural han acollit diverses actuacions, de gospel a flamenc passant per música clàssica, entre d’altres. L’objectiu, segons explica el regidor de Cultura, Aitor Ramon, és que siguen sessions de músiques diferents organitzades sota un punt de vista didàctic, de tal manera que durant l’actuació els músics expliquen curiositats o experiències al voltant de la seua obra, perquè el veïnat, a més de sentir-la, puga entrendre el context d’on cada música sorgeix. “Fem possible l’entretenimient i la cultura amb eixe vessant divulgatiu per al públic. Com més coses conten els artistes, més interés capten de l’audiència. Estem molt contents amb l’experiència perquè músics i públic la disfruten molt”, apunta Ramon.

El cicle va começar el 4 de setembre amb el concert de la mezzosoprano Adriana Mayer i la viola i l’arxillaüt del músic Juan Carlos de Mulder, els quals van tocar obres del Renaixement, junt amb cançons i glosses del Segle d’Or espanyol. Per la seua banda, l’11 de setembre, el Sextet CassualBrass va interpretar l’espectacle “Els nostres records”, amb adaptacions de temes coneguts d’artistes com ara ABBA i d’altres, fent servir instruments clàssics.

El divendres següent, el 18, la cantautora malaguenya Paula Domínguez, coneguda per participar en diversos programes musicals de televisió estatals, i els músics Carlos Torijano i Paco Escudero, oferiren un espectacle de música flamenc fusió.

Van tancar aquesta cinquena edició del cicle el 25 de setembre Las Chicas del Gospel amb una barreja de música negra, bandes sonores i cançons pop. “Hem pogut disfrutar d’una selecció d’artistes de qualitat i hem treballat perquè el Cicle de Música d’Almàssera siga un referent entre els pobles de la comarca”, explica el regidor.

Si alguna persona no ha pogut assistir a alguna actuació o vol conéixer més detalladament de què tracta aquest cicle de música, pot recuperar tots el concerts i tornar a veure’ls en la pàgina de Facebook de l’Ajuntament d’Almàssera, perfil des del qual també han retransmés totes les actuacions en directe perquè ningú es quedara sense poder gaudir-les.