La III edició del Festival FerCultura, impulsat per l’Ajuntament de Massamagrell, aposta pel Ball Aeri, una modalitat artística desconeguda per a moltes persones que uneix la dansa contemporània amb les acrobàcies del nou circ.

Dansa vertical

REDACCIÓ – Amparo Sánchez
La III edició del Festival FerCultura, impulsat per l’Ajuntament de Massamagrell, aposta pel Ball Aeri, una modalitat artística desconeguda per a moltes persones que uneix la dansa contemporània amb les acrobàcies del nou circ. Junt amb estos espectacles, diferents propostes per a traure el contingut cultural al carrer.

La unió de la dansa contemporània amb les acrobàcies aèries del nou circ, tal com ho definix la companyia Subcielo, és el resultat d’allò que podran veure totes aquelles persones que decidisquen acostar-se el dissabte 9 de juny fins a Massamagrell. Dins de la tercera edició del Festival FERCULTURA, que busca traure el contingut cultural al carrer i acostar a la ciutadania les propostes que es programen, s’ha apostat per la dansa vertical per ser una modalitat artística encara molt poc coneguda. Està previst que dos ballarins interpreten, sobre la façana de l’Església del municipi, la peça de tango “Célula”, amb la qual els seus propis autors asseguren que invertixen l’escenari i s’atrevixen a volar. La proposta, amb una durada de 20 minuts, es podrà veure en doble sessió, a les 19.45 i les 23 hores.

I no serà l’única proposta en vertical, ja que per a posar el tancament a esta cita cultural, Teatre Neglie Follie amb “Immaginaria” durà a terme, el diumenge 10 de juny a les 19.30 hores, el seu espectacle de carrer sobre corda vertical. A través de la seua proposta mostren una història comptada amb el llenguatge del circ, que la companyia definix com un viatge a la fantasia.

Junt amb estes dues noves propostes, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Massamagrell, ha preparat un programa amb altres activitats amb què volen arribar a tots els públics. Totes elles es desenvoluparan en cinc espais diferents: el Centre Cultural, el Passeig Rei En Jaume, la Plaça Constitució, Carrer Marià Benlliure i la Plaça Campanar. A més, hi haurà una batucada que recorrerà els carrers del municipi des del Passeig Rei En Jaume fins a la Plaça Constitució. Amb FERCULTURA, i com el seu propi nom indica, es busca conscienciar els ciutadans que tots podem fer cultura.

Un cap de setmana intens amb peces culturals que d’una altra forma no es podríen veure en els carrers de Massamagrell

En este sentit el tret d’eixida el donarà, el dijous 7, la projecció del documental “La utopia desarmada, memòria d’un País Valencià republicà”, a través del qual podrem conéixer els principals fets d’una època tan intensa com la II República en terres valencianes. D’altra banda, per al 8 de juny s’ha programat un taller gratuït de circ a càrrec de La Finestra Nou Circ, orientat a xiquets i xiquetes de més de 6 anys. A més, també per a la infantesa, el diumenge dia 10 els alumnes del CEIP Verge del Rosari i Sant Joan convidaran a l’espectador, a partir de les 16.30 hores, a realitzar un viatge per cinc històries divertides que han preparat en el Taller de Teatre.

El gros de la programació es concentra el dissabte que, junt amb la proposta de dansa vertical, es completa amb l’espectacle de carrer “The Troupers”. Els actors i actrius d’aquesta companyia ocuparan el mercat a partir de les 12 del migdia amb les seues xanques, animació, jocs malabars i circ. Per altre costat, la batucada del taller impartit per Juan Lahuerta prendrà els carrers de Massamagrell, a partir de les 18.30 hores, partint des del Passeig Rei En Jaume i en cercavila cap a la Plaça Constitució; a les 19 hores l’Estudi de Dansa Maria José Pedro durà a terme una exhibició i classe magistral de Hip Hop; i tot seguit s’ha programat una sessió de teatre en el Centre Cultural, a les 20.30 hores, amb l’obra “Exercicis d’Amor”. La representació s’orienta a un públic jove i adult, les entrades de les quals podran adquirir-se en la consergeria del centre cultural per 5 euros. En ella es mostrarà una forma particular de celebrar la unió entre persones, una celebració senzilla i íntima.

Un cap de setmana molt intens el que han plantejat des del consistori amb què volen donar a conéixer determinades peces culturals que d’una altra forma no es podrien veure, aprofitant els carrers del municipi.

MÚSICA AL PATI

El festival coincidirà amb el primer cap de setmana del cicle Música al Pati, que té lloc al Centre Cultural de Massamagrell a les 23 hores cada divendres del mes de Juny. La programació s’obri el dia 8 amb el trio de cant tradicional “Per valencianes” format per Josep Aparicio, Robert Cases i Eduard Navarro. Els seguiran el 15 de juny el grup “Jazzmàtiks”, amb interessants versions de cançons conegudes; el 22 serà el torn de Mireia Vives i Borja Penalba; i tancarà el mes el concert de “Jerez Texas” el 29 de juny. L’objectiu és aprofitar el Festival FERCULTURA per a enganxar també el públic a este cicle i començar a disfrutar de les nits de bon temps que oferix l’estiu.