Llegim

Llegim

Esta secció compta amb la col·laboració de:

 • Recomanacions primavera 2019:

  Àlbum il·lustrat

  Ramir el boxejador

  Lirios Jordà

  Andana Editorial

  Aquesta és la historia d’en Ramir. Fill del Tigre de Clatellot de la Plana, net de la Busca-raons Escanyolida, besnet d’en Puny Veloç i rebesnet dels millors boxejadors i boxejadores de tots els temps. Entrena molt durament per poder penjar el seu retrat al Mur dels Campions i veure que la família se sent orgullosa d’ell. Però hi ha un petit problema: en Ramir no vol pegar a ningú. Ramir el boxejador és el primer àlbum il·lustrat creat per Lirios Bou. Un relat que convida als lectors a descobrir noves alternatives per resoldre conflictes, deixant de banda l’ús de la força. El protagonista és tot un exemple d’enginy i constància, amb aquestes virtuts en Ramir prepararà un pla brillant per aconseguir el seu objectiu. A més, el pare i la mare del protagonista acceptaran que el seu fill ha escollit un camí que tal vegada no és el que ells esperaven. Tots aquests elements fan d’aquest llibre una lectura divertida i profitosa per gaudir en família.

  Narrativa

  Heidi, Lenin i altres amics

  Joanjo Garcia

  Bromera

  En un solar abandonat apareix una maleta amb tretze coloms decapitats. Al cap d’una setmana, n’apareix una altra amb dotze gats morts. La premsa atribueix els crims al Majordom, una figura enigmàtica que crida l’atenció de Blanca, una dona tímida i solitària que seguirà el cas a través dels mitjans de comunicació. Alhora, ella ens narra un passat complicat que projecta llargues ombres cap al seu futur. Unes ombres poblades de clarobscurs, on brillen amb personalitat pròpia personatges tan impenetrables com son pare, un home que estimava la vida però que odiava el café sense sucre, que estimava les pel·lícules de detectius però que odiava els comunistes. Joanjo Garcia fa un salt en la seua trajectòria com a escriptor amb aquesta novel·la, guanyadora del Premi València Alfons el Magnànim de Narrativa. Es tracta d’una obra plena d’intriga, ironia i tendresa, un relat que ens convida a reflexionar sobre les ciutats inacabades, la fragilitat dels sentiments i la necessitat d’afecte que tenim totes les persones.

  Teatre

  Les veus de la frontera

  Manuel Molins

  Pruna Llibres

  Escoltem la veu de diferents persones refugiades, com ara un músic, un fill i la mare, l’intel·lectual, la xiqueta que perd la seua família… Damnificats d’aquesta societat injusta, deshumanitzada i desigual.
  L’obra està originàriament escrita per al Grup Artístic de l’IES Blasco Ibáñez de Cullera. Ara apareix en paper amb l’esperança que unes altres mirades puguen aprofitar-la.

  Narrativa juvenil

  Les dones invisibles

  Mercé Viana

  Perifèric Edicions

  Aquesta novel·la ens acosta a la realitat de discriminació i violència que encara hui pateixen moltes dones a tot arreu. Situada a l’Índia, ens conta la història d’Indira, una dona jove que, després de la mort del seu home, es repudiada per la família d’aquest. Indira i la seua filla, Kirana, s’hauran d’enfrontar a un gran nombre de dificultats per tal de poder sobreviure.

  Dietari

  Tot entra en el pes

  Toni Mollà

  Vincle Editorial

  Dietari iniciat el dia que l’autor fa cinquanta anys i s’allarga una dècada exacta. Ordenat sense dates, com un flux ininterromput, Toni Mollà hi descriu els canvis viscuts en el seu entorn personal, però també cultural, cívic o polític. A prop de la literatura memorialística, recupera la seua infància a Meliana, i la descoberta de la ciutat, dels viatges i dels llibres com les seues connexions amb el món global.

 • Recomanacions hivern 2018:
 • Recomanacions tardor 2018:
 • Recomanacions estiu 2018:
 • Recomanacions primavera 2018: