Llegim

Llegim

Esta secció compta amb la col·laboració de:

 • Recomanacions tardor 2018:

  Poesia

  L’efímer i l’etern

  Vicent Penya i Calatayud

  Onada Edicions

  La quotidianitat i l’afany de perpetuació, la fugacitat i la infinitud, la vida i la mort. Sobre la llum excelsa, algunes paradoxes que observa el poeta. La magnitud del no-res, la vigília del somni, el brogit i la fúria, incerta glòria. Però, a més a més, allò que s’hi juga el poeta. El discerniment de la fi, un firmament de lleugeresa, els treballs perduts, mirall trencat, l’escac i mat. Mentrestant, l’èpica d’una gesta, cants de sirena, la pols va fent camí i la impuresa, al descobert.

  Novel·la gràfica

  I tot d’una, pare

  Òscar Sarramia

  Litera libros

  L’Òscar va ser pare i va quedar de pedra: allò no era el que li havien explicat. Tenir una criatura a càrrec seu i intentar conciliar la criança amb la seua feina com a il·lustrador va ser tot un repte! Com a teràpia, va dibuixar el primer any de convivència amb el seu fill, mentre reflexionava (amb molt sentit de l’humor) sobre allò que estava vivint: des del que se sua per cordar el pijama a un nadó fins al sentit més transcendental de la paternitat.

  Poegrafia

  Invers

  Consol Martínez Bella

  Edicions 96

  Invers transcorre entre dues vies paral·leles en un viatge cap endins. Paraula i imatge juguen a desdibuixar les fronteres. Fan camí des del paisatge extern fins a l’intern. La mirada vagareja, en la primera part, amb imatges on l’aigua és element de creació. En la segona, la distància entre l’interior i l’exterior s’acurta i esdevé la drecera que recorrem. En la tercera part, ens aproximem a l’espai més íntim de l’existència.

  Teatre

  11 Prínceps

  Marc Angelet

  Bromera Edicions

  Som en plena commemoració del 40 aniversari de «La Gesta», una fita en la història del futbol anglés, quan l’equip considerat la Ventafocs d’una competició europea va aconseguir guanyar, finalment, en un partit memorable i els seus jugadors es van convertir en els «11 prínceps». Sovint, però, les llegendes tenen més de mite que de realitat.

 • Recomanacions estiu 2018:
 • Recomanacions primavera 2018: