Festival Familiar a Godella Sona Baixet

El pròxim diumenge 31 de març, el centre d’art Vila Eugenia de Godella acull la segona edició del ‘Sona Baixet Fest(a)’, un festival singular de música, teatre i art per a tota la família. És una iniciativa amb un marcat caràcter contemporani, de música, teatre i altres disciplines artístiques, pensada per a tots els públics. Una experiència per a compartir i gaudir entre xiquets i majors.

Festival Familiar a Godella Sona Baixet

REDACCIÓ – Jorge Pérez
FOTOGRAFIA – Ajuntament de Godella
Vila Eugenia acull el pròxim 31 de març el festival ‘Sona Baixet’, una jornada familiar de música en directe i arts escèniques on menuts i grans poden gaudir d’una proposta de qualitat i en valencià

El pròxim diumenge 31 de març, el centre d’art Vila Eugenia de Godella acull la segona edició del ‘Sona Baixet Fest(a)’, un festival singular de música, teatre i art per a tota la família. És una iniciativa amb un marcat caràcter contemporani, de música, teatre i altres disciplines artístiques, pensada per a tots els públics. Una experiència per a compartir i gaudir entre xiquets i majors.

“La trobada té una filosofia de festival de proximitat, en un ambient amable i proper entre artistes i públic”, explica Francesc Burgos, director de l’esdeveniment i coordinador de ‘La Casa Calba’, el projecte cultural que organitza aquesta jornada juntament amb l’Ajuntament de Godella. “Promovem una alternativa moderna i sostenible per a l’oci cultural i familiar des d’una perspectiva de qualitat en les propostes pel seu interés cultural. Volem que el públic participe i conega projectes diferents”, afig Burgos.

Durant el dia, hi haurà actuacions en directe, jocs populars, tallers, minidisco i gastroespai. Entre els artistes, destaca la presència del músic Pau Riba, un dels autors més importants de folk en català dels últims 50 anys. Serà una oportunitat única que els menuts gaudisquen de prop d’un músic genial, un artista que ha marcat generacions de músics d’aquesta part del Mediterrani.

Juntament amb Riba, estarà l’original proposta de Pepino Pascual, un multiintrumentista que fa ressonar objectes quotidians per a crear harmonies sonores, a més d’utilitzar instruments tradicionals de les músiques del món com xeremíes, panderos o kalimbes.

En l’apartat de les arts escèniques, Mag Wendo despertarà la curiositat i la sorpresa dels xicotets amb el seu espectacle de màgia, i la companyia d’Elisa M. Matallín oferirà una actuació de teatre i contes. Com a mestre de cerimònies, l’artista sonor El Triangulista amenitzarà els intermedis i guiarà la jornada.
“És una activitat molt important per a iniciar els menuts en la música, el teatre i l’art en directe. Perquè quan els xiquets es facen majors tinguen interés i curiositat per la cultura”, explica Tatiana Prades, regidora de Cultura de Godella. “I una aposta ferma per la música en valencià”, afig.

Les actuacions seran dins de Vila Eugenia. Als jardins exteriors s’habilitarà una zona en la qual s’instal·laran jocs tradicions i educatius, a més d’una minidisco en la qual un Dj farà sonar clàssics del rock, la música negra, el funk, el soul o les músiques del món i mediterrànies. També es delimitarà un espai gastronòmic perquè el públic agafe forces durant la jornada.

Sona Baixet és una iniciativa del projecte cultural ‘La Casa Calba’ que va nàixer en format de cicles de teatre i música per a tota la família en diferents espais de València. El 2015 ‘Sona Baixet’ adopta la forma de festival per a celebrar-se durant dos dies a Gandia i, més tard,va sorgir Sona Baixet Fest(a), que es desenvolupa al llarg d’una jornada en diferents punts del territori, com ara Godella, Tavernes de la Valldigna o Benicarló.

Entrada Lliure

La trobada reuneix distintes disciplines d’arts escèniques i plàstiques al voltant de la música en un entorn familiar on puguen gaudir menuts i grans, tot i que el públic objectiu del festival són els xiquets per als quals s’ofereix una proposta de qualitat.
A Godella, el festival és d’entrada lliure, obert a qualsevol persona amb interés per acostar-se a un concepte cultural mitjançant un oci diferent, amable i proper, lluny de la massificació d’altres ofertes per a les famílies i amb una programació artística amb paràmetres de gran qualitat perquè tots els públics senten l’art com una forma d’expressió pròpia.