Colp d’ull

Colp d'ull

 • Hivern 2018:
  II Jornada de Portes Obertes al Poblat Iber del Tòs Pelat

  Al Tòs Pelat de Moncada es troben les restes d’una antiga ciutat ibèrica que va estar habitada entre els segles VI i IV abans de Crist. El passat 2 de desembre tingué lloc la II Jornada de Portes Obertes al jaciment, on les persones assistents pogueren gaudir de tallers d’escriptura, ceràmica i numismàtica, divertir-se amb el photocall iber i relaxar-se amb l’actuació en directe del grup Ovidi Twist, que va interpretar alguns temes en llengua ibera.

  Premi Carles Santos per a Amores Grup de Percussió

  El grup Amores Grup de Percussió, encapçalat per Jesús Salvador ‘Chapi’, natural de Rafelbunyol i veí de Vinalesa, ha guanyat el Premi al millor disc de repertori als primers Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Un merescut reconeixement per a aquesta formació que ha passejat el talent valencià pels cinc continents i que ha compartit escenari amb els millors músics del ram.

  Ca Revolta homenatja el poeta Manel Marí

  El poeta eivissenc i veí d’Alboraia, Manel Marí, ens va deixar enguany d’una forma sobtada. Amb una obra ben consolidada i reconeguda, era un dels poetes més destacats de la seua generació. Per tal de recordar-lo, el dissabte 15 de desembre es va celebrar a Ca Revolta, on ell mateix va desenvolupar el seu vessant més activista (Poesia per la Revolta), un recital obert a tothom: amics, admiradors i lectors en general que gaudiren de micròfon obert i d’actuacions musicals. La fita va comptar amb la presència de bona part dels nostres poetes i lletraferits.

  25 Aniversari a Ca Bassot

  L’Associació Cultural Bassot de Burjassot ha fet 25 anys de lluita antifeixita, feminista, territorial, ecologista i cultural, i ho va celebrar el passat 17 de novembre amb un sopar i el concert de Citra al seu casal. Felicitats!

  Rafelbunyol, Alboraia i Museros celebren el 125 aniversari de l'arribada del 'Trenet' que unia els pobles amb València

  El que avui ens sembla tan normal com la línia roja de Metrovalència va suposar, fa 125 anys, una fita molt important per a Rafelbunyol, Alboraia i Museros, que de sobte començaren a gaudir d’una connexió diària amb València. L’existència col·lectiva d’aquells valencians sobre més d’un segle de raïls ha sigut motiu d’exposició amb la història del ‘Trenet’. A Rafelbunyol també s’ha restaurat per a l’ocasió el Tractor 4, que romania a l’exterior de l’estació de la localitat com a símbol d’una memòria massa exposada al present i envellida pel temps. Activitats audiovisuals, conferències i exposicions ens han recordat el darrer mes de novembre qui érem i d’on venim.

  V Festa de l'Escoaldà de la Pansa al Riurau de Massarrojos

  Una de les construccions més cridaneres de l’Horta Nord és el riurau de Massarrojos. Es tracta d’una construcció típicament valenciana associada al cultiu de la vinya de tipus moscatell, on des de fa 5 anys l’Associació Cívica Roll de l’Atmeller ha recuperat la tradicional ‘escaldà’ de la pansa. Tot i que aquest tipus de construcció ens sona quasi de forma exclusiva a la Marina Alta, va tindre un abast més generalitzat arreu del territori valencià. N’és una bona prova aquest magnífic riurau, sortosament recuperat, on el passat 7 d’octubre va celebrar una tradició declarada recentment Bé d’Interés Cultural.

 • Tardor 2018:
 • Estiu 2018: