Colp d’ull

Colp d'ull

 • Primavera 2019:
  Nova associació comarcal centrada en la música de cambra

  Naix 'Tarab Hispànica', una associació cultural centrada en la música de cambra que té com a objectius la promoció de joves músics i el treball pedagògic amb diferents estrats socials mitjançant tallers participatius. L'entitat sorgix com a reacció a l'excessiva competència, mercantilització i industrialització del sector cultural i diversos municipis de l'Horta Nord ja recolzen la iniciativa. Així, per al pròxim estiu han organitzat algunes activitats a Rafelbunyol, El Puig i Massamagrell.

  Masterclass a Montcada amb el mestre Wesley J. Broadnax

  L'alumnat del 'Conservatori Ciutat de Montcada' va tindre l'honor de comptar amb la presència del professor de la Universitat de Drexel (Filadelfia, Estats Units) Wesley J. Broadnax entre els dies 11 i 13 de febrer. Els músics varen aprendre de la mà del mestre sobre noves metodologies de treball i descobriren quina és la realitat bandística nord-americana. El colofó de les sessions de treball va tindre lloc l’últim dia amb el concert que va oferir l'orquestra sota la batuta de Broadnax.

  II Fira d'Artesania a Burjassot

  La segona Fireta de Burjassot es va celebrar els dies 9 i 10 de febrer en l'Antic Mercat Municipal, una iniciativa programada per l'Associació d'Artesans de la localitat. Si la primera edició es va organitzar durant el període nadalenc, aquesta segona es va desenvolupar amb motiu de Sant Valentí. Els visitants pogueren trobar una gran varietat de productes artesans perfectes per a regalar i també es va oferir un servei gastronòmic i tallers gratuïts per a les persones assistents.

  V Trobada de Joves de l'Horta Nord a Godella

  Al voltant de 70 persones de diferents municipis de la comarca participaren en la V Trobada de Joves de l'Horta Nord, que va tindre lloc el 23 de febrer a l’Antic Escorxador de Godella. Durant la jornada es varen realitzar tallers de xapes, de graffiti i de soft combat així com un campionat de futbolí. Les persones assistents participaren també en un trivial gegant, una "batalla de galls" i una activitat de dansa. Després de sopar, un DJ es va encarregar d’amenitzar una festa en la qual es varen servir còctels sense alcohol.

  Trobada de les Escoles en Valencià a Massamagrell

  Massamagrell acollirà l'edició comarcal de les Trobades de les Escoles en Valencià el pròxim 7 d’abril. La iniciativa, organitzada per Escola Valenciana, pretén reivindicar la nostra llengua com a vehicle d'aprenentatge en els centres educatius a través d'una jornada festiva en la qual no hi falten els jocs, la música i les tradicions que configuren la nostra identitat comarcal.

  La Generalitat compra el xalet on va viure Machado a Rocafort i l'Ajuntament convertix l'espai públic en la 'Casa de Poetes'

  Villa Amparo, el xalet on va viure Antonio Machado a Rocafort entre novembre de 1936 i abril de 1938, ja és de titularitat pública. La Generalitat ha adquirit l'immoble per 1’4 milions d’euros, gràcies a les intenses gestions realitzades al llarg de la legislatura per part de l'equip de govern local i al compromís de l'administració autonòmica per potenciar el patrimoni i la cultura valenciana. Els veïns i veïnes de la població ja poden gaudir de l’immoble, que s’ha convertit en la Casa de Poetes. Catalogada com a Bé de Rellevància Local, Villa Amparo forma part de l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià i consta de xalet, pati enllosat i jardí.

 • Hivern 2018:
 • Tardor 2018:
 • Estiu 2018: