Colp d’ull

Colp d'ull

Presentació de "Trinquetíssim", de Jesús Salvador 'Chapi'

El Trinquet de Pelayo va acollir el 10 d’abril la presentació de l’obra “Trinquetíssim” durant la inauguració de la 40 edició del Festival Ensems. El veí de Vinalesa Jesús Salvador ‘Chapi’ (Rafelbunyol, 1960), compositor de la peça, va acceptar l’encàrrec de l’Institut Valencià de Cultura amb el qual es conjumina la música d’avantguarda amb el joc tradicional de la pilota valenciana. Les jugadores Mònica de Massamagrell i Andrea de Montserrat formaren part de l’elenc interpretatiu de l’obra amb la disputa en directe d’una partida de raspall.

Renovació de la biblioteca de Rafelbunyol

La biblioteca pública de Rafelbunyol ha reobert les seues portes com a lloc de dinamització cultural, de recerca i estudi. Aquesta és la filosofia amb la qual s'ha inaugurat l’espai, després de mesos de treball de renovació i modernització de les instal·lacions, gràcies a una ajuda la Diputació de València. Compta amb un espai específic del centre d'estudis locals, dedicat a fomentar i impulsar les recerques sobre la població; una sala d'activitats culturals; una sala d'estudi autogestionada pels estudiants universitaris i una adequada connexió a Internet en tot l'edifici.

El Puig forma part del programa 'Ciutat Lectora'

El Puig s’ha acollit al programa Ciutat Lectora, promogut per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació. Amb la implicació de la ciutadania i agents del municipi, es pretén promoure el gust per la lectura a tots els àmbits, des de l’escola fins a l’edat adulta, per tal d’aconseguir un major índex de lectura entre els veïns i veïnes.

Sembrant poesia ompli els carrers d'Alboraia de poemes

Alboraia es va transformar en escenari artístic i poètic entre el 26 de maig i el 3 de juny amb ‘Sembrant Poesia’, que en la seua tercera edició ha estat dedicada al poeta i veí del poble Manel Marí. Amb la iniciativa, organitzada per l’associació de veïns Centre Històric d'Alboraia, s’han desenvolupat activitats diferents, com un taller de fanalets, una jam poètica o la penjada de poemes de balcons, arbres i reixes.

Taula redona a Museros sobre la successió d'empreses familiars

La Casa de Cultura de Museros va acollir el 31 de maig una taula redona al voltant de la implicació de les noves generacions com a clau de futur en les empreses familiars. La jornada va abordar un punt estratègic pel que fa a la cultura empresarial, per tal que les mercantils mantinguen la seua identitat tot i el creixement de les marques i la delegació de competències en els descendents. La trobada va estar organitzada per l’Institut Valencià d’Empresa Familiar i l’associació de Comerços Associats de Museros.

'Cant al ras' en Massalfassar

Des de 1997 i de forma ininterrompuda, cada tercer dissabte de maig se celebra el festival ‘Cant al Ras’ a Massalfassar, organitzat pels Dimonis de Massalfassar i l'Associació Tramús per a recuperar i difondre les formes més genuïnes de cantar dels valencians i les valencianes: cançons de batre, albades, cant d'estil, cançons d'engrunsar, de taverna, romanços, havaneres, cançons de murga... En esta edició l'espectacle va reunir un centenar de músics, com ara Urbàlia Rurana, La Romàntica del Saladar, Pep Gimeno "Botifarra", Xavier de Bétera (en la imatge) i Borja Penalba, entre molts altres.