Acomiadar-se

Fa pocs dies que els regidors i les regidores electes han pres possessió de les seues actes en la conformació de les noves corporacions municipals. Moltes de les persones que des d’ara ens representen seguixen la tasca que han desenvolupat els darrers quatre anys, siga formant govern o oposició, i la seua continuïtat resulta fonamental perquè la presa de decisions als ajuntaments siga el més àgil possible en funció del coneixement previ de les necessitats del poble.

Acomiadar-se

Núria Garcia (Directora d’Espai Carraixet)

Fa pocs dies que els regidors i les regidores electes han pres possessió de les seues actes en la conformació de les noves corporacions municipals. Moltes de les persones que des d’ara ens representen seguixen la tasca que han desenvolupat els darrers quatre anys, siga formant govern o oposició, i la seua continuïtat resulta fonamental perquè la presa de decisions als ajuntaments siga el més àgil possible en funció del coneixement previ de les necessitats del poble. Altres entren de noves, i també es configuren imprescindibles per la il·lusió amb què emprenen els projectes, perquè aporten una visió renovada dels assumptes locals i per personificar l’evolució que els consistoris han d’assumir per a poder caminar junt amb la societat.

Això significa, alhora, que un bon grapat de veïns i veïnes que s’han deixat la pell durant la passada legislatura per a defendre els seus ideals i els interessos que millor pensen per a la ciutadania deixen d’estar en el camp de batalla de la política municipal. Alguns d’ells s’han retirat per voluntat pròpia, però altres ho han fet per la porta xicoteta i decebuts per la falta de recolzament de l’electorat. A ningú li agrada perdre, menys encara quan la feina als ajuntaments està motivada per la devoció de millorar un poble o, fins i tot, per un sentiment purament altruista amb la dedicació d’hores i hores que no sempre estan remunerades.

Els veïns i veïnes sovint oblidem que la política municipal és molt poc agraïda i que els qui han estat al davant dels ajuntaments són, per damunt de tot, persones valentes i compromeses amb el poble. Ningú hauria d’ajocar el cap mentre recull el seu despatx i, en este sentit, hi ha una mancança de reconeixement social cap als regidors i regidores eixints.

Des d’Espai Carraixet volem retre un xicotet homenatge mitjançant aquest editorial a tots aquells que durant estos quatre anys han exposat una part de les seues vides per millorar el benestar de la ciutadania, i molt especialment a dues persones que des del germen d’aquest mitjà de comunicació confiaren en el projecte i col·laboraren amb l’aportació d’idees i continguts per a dotar-lo de vida.

Un d’ells és Emili Gómez, de la Pobla de Farnals, que ens va suggerir que la revista no es limitara a l’àmbit de la Mancomunitat del Carraixet, tal com era el concepte inicial del projecte. El segon és Eduard Ramírez, de Rocafort, que ens ha esbufegat passió en tots i cadascun dels números que hem publicat i que ens ha fet entendre que Espai Carraixet, tot i que va nàixer allunyat de qualsevol pretensió, és vertaderament un element vertebrador de la comarca. Amb Emili seguirem esmorzant de tant en tant, i a Eduard el continuarem tenint ben a prop de la revista. Per fi, després de la seua desvinculació política, ha acceptat el càrrec de subdirector.