De l’Horta al món

Youtube és el canal principal per a la creació i la difusió de contingut per als joves. A l’Horta Nord hi ha una bona mostra de creadors que fan arribar el seu missatge a racons de tot el món. Youtubers que ens parlen de música, manga o discursos amb compromís social.

De l’Horta al món

REDACCIÓ – Jorge Pérez
FOTOGRAFIA- Cedida pels youtubers
Youtube és el canal principal per a la creació i la difusió de contingut per als joves. A l’Horta Nord hi ha una bona mostra de creadors que fan arribar el seu missatge a racons de tot el món. Youtubers que ens parlen de música, manga o discursos amb compromís social. Qualsevol tema pot tenir milers de seguidors. La clau en la qual coincideixen els joves és comunicar allò que els apassiona des d’un punt de vista personal. Et presenta a tres youtubers més coneguts de la nostra comarca.
Nerea San Fe TV

“Vull convertir el valencià en trending topic”, comenta Nerea San Félix. Aquest és un dels objectius de la jove youtuber de Godella, normalitzar l’ús del valencià en Internet perquè la gent conega que hi ha creadors en la nostra llengua. “Hi ha molt de públic que no sap que existeixen youtubers en valencià”, afirma. Nerea és pura espontaneïtat enfront de la càmera. Va començar l’any passat el seu canal ‘Nerea Sanfe TV’, en el qual comenta assumptes de la seua vida quotidiana i temes que li preocupen amb total naturalitat. “Em mostre tal qual sóc. M’agraden moltes coses, parle sobre el que em passa pel cap a cada moment”, diu. És graduada en Comunicació Audiovisual i s’ha especialitzat en presentació de TV, per la qual cosa Youtube també és una oportunitat de donar-se a conéixer d’eixa manera.

Ilu TV

Fran mai va pensar que aquella ocurrència d’obrir el canal ‘Ilu TV’ fa sis anys passaria a ser la seua forma de vida. Aquest xaval de l’Horta Nord va començar comentant els videojocs als quals jugava, però poc després va decidir dedicar-se a la seua passió, l’anime i el manga, explicant i reflexionant sobre cada obra que veia o llegia. “Oferisc una cosa diferent, una anàlisi personal sobre què m’ha fet sentir. M’aparte d’allò tècnic, sóc tot el subjectiu que puc i em centre en les obres que més em criden l’atenció”, revela. Potser eixa siga la raó per la qual els seus més de 450.000 subscriptors s’identifiquen amb ell i segueixen el seu canal amb interés. També el seu gran coneixement sobre la matèria: “Dedique tot el dia a veure i llegir, no tinc vacances”, afirma.

Rafa Navarro

Rafa Navarro és un músic d’Alfara del Patriarca especialitzat en percussió i composició. Té una àmplia formació musical i és professor al Conservatori Professional de Dansa de València. Es reconeix un enamorat de la música d’arrel africana, l’ètnica i el jazz. Per eixe motiu, fa sis anys va iniciar el seu canal ‘Rafamarimba’, en el qual comparteix vídeos de llarga durada on improvisa i interpreta peces musicals. “El públic gaudeix de música diferent, d’arrel, i li agrada conéixer la cultura d’altres països”, explica. Ara mateix, compta amb prop de 22.000 subscriptors i amb la projecció que ha tingut amb Youtube ha pogut, entre altres coses, fer bandes sonores, girar i vendre discos per tot el món o impartir cursos de percussió a la Xina. “Estic molt agraït pel que he aconseguit a través de Youtube”, manifesta.