Espai denúncia

El diumenge 27 de setembre es va acomplir un any de l’enderroc del forn de Barraca, un esdeveniment que va atraure l’atenció del públic sobre la destrossa de les obres de la V21, després de 10 dies de resistència dels voluntaris al seu entorn.

Espai denúncia

Un any de la demolició del Forn de Barraca

El diumenge 27 de setembre es va acomplir un any de l’enderroc del forn de Barraca, un esdeveniment que va atraure l’atenció del públic sobre la destrossa de les obres de la V21, després de 10 dies de resistència dels voluntaris al seu entorn. Des de l’associació Per l’Horta s’ha recordat la data amb l’estrena del documental de David Segarra ‘Per molt que bufe el vent’ el dia 26 de setembre a la Terrassa Lumiere d’Alboraia, i amb una marxa en contra de la V21 el mateix 27 de setembre fins al lloc on s’erigia l’antiga alqueria a l’horta.

Pel que fa al documental, David Segarra va estar gravant durant les protestes contra l’ampliació de la V21 a partir de l’any 2017, així com el procés de resistència i l’enderroc dut a terme ara fa un any. Amb eixes imatges, juntament amb la recopilació d’altres inèdites sobre la resistència a La Punta, Benimaclet i altres entorns, gravades entre els anys 2000 i 2020 per nombrosos activistes, periodistes i documentalistes, ha creat un treball que, com la dita popular (Per molt que bufe el vent no s’apaguen les estreles), ens recorda que, malgrat tot, seguim vius i resistint. El treball ha estat finançat amb una aportació col·lectiva en la qual participaren 355 persones i comptà amb el suport de Per l’horta, l’editorial Sembra Llibres i del dissenyador Diego Mir. La banda sonora ha estat composada i interpretada per Míriam Encinas amb la col·laboració de Carles Dénia.

Respecte a la marxa revindicativa, va eixir des de la Rotonda de la UPV i va recórrer les obres les obres d’ampliació de la V21. Hi va participar el col·lectiu ‘Forn de Barraca’, i va travessar el punt on el Ministeri de Foment ha de resoldre el desplaçament de les torres elèctriques que varen provocar una setmana de protestes el passat mes de juliol.