Espai artístic

El pintor local Jose Basilovich ha deixat la seua empremta artística a la Bàscula Municipal d’Almàssera, dins de les diverses actuacions que estan realitzant-se per a posar en valor aquest entorn rural de l’horta, un paisatge periurbà de gran valor ecològic, econòmic i cultural, on s’entrecreuen les tradicions i es manté viva una clara vocació de mirar cap al futur amb forces renovades.

Espai artístic

El pintor local Jose Basilovich ha deixat la seua empremta artística a la Bàscula Municipal d’Almàssera, dins de les diverses actuacions que estan realitzant-se per a posar en valor aquest entorn rural de l’horta, un paisatge periurbà de gran valor ecològic, econòmic i cultural, on s’entrecreuen les tradicions i es manté viva una clara vocació de mirar cap al futur amb forces renovades. La bàscula se situa en l’encreuament entre la Via Augusta, hui reconvertida en senda de vianants i carril bici, i el camí a la Mar.

Tradicionalment destinada al pesatge de vehicles agrícoles i de grans dimensions, la bàscula també és des d’ara el suport d’una obra d’art que porta la marca i el segell d’Almàssera, plasmat pel carismàtic artista local. Basilovich interpreta la realitat a través de les seues obres pictòriques mitjançant la dicotomia cromàtica, per la qual cosa no resulta casual que l’acabat final del treball siga en blanc i negre. A un dels costats es poden veure dues petjades negres que fan referència a les petjades pintades en el nucli urbà que marquen el recorregut que realitzen els xiquets i xiquetes del municipi de camí al col·legi. En el costat oposat Basilovich ha pintat una rabosa, símbol d’identitat de la localitat, també de color negre, pintada a capes de manera abstracta i simulant les taques que es queden en la paret en vessar-se un pot de pintura.

En altres ocasions, l’artista ha exposat la seua obra a la Sala d’Exposicions municipal de la localitat, amb gran acceptació de públic, que ha sabut reconéixer la qualitat del pintor. En aquest moment, Jose Basilovich s’ha implicat en un projecte a l’aire lliure del qual es mostra satisfet, però sobretot per haver tingut la possibilitat d’incorporar el seu estil artístic en una instal·lació d’Almàssera i que, alhora, puga ser gaudit per tot el veïnat i pels visitants del municipi al presentar-se en exposició permanent al cel obert.